Iris

Ice babés Ariadneiris

Australian Shepherd

Född  2008-03-04
Far : Windedos Master Mind
Mor : Blue Wingfire`s Ice Babe

Ögon  UA
Hd   A
ED  Ua
MH  1 skott
Lydnad  1 pris Kl1
Agility  Hopp Kl3 , Ag Kl1

Iris är en stabil, social hund som tränas i agility, spår, lydnad och vallning.
Hon funkar väldigt bra i familjen och håller alltid ett vakande öga över familjens barn 🙂 Gråter någon är hon först på plats för att trösta, hon drar pulkan på vinern och ställer alltid upp när 3 åringen vill klicker träna.

Iris funkar bra i alla miljöer och är mycket lättlärd. Hon bangar aldrig för träning och har en bra av och på knapp. Hon är en öppen tjej som älskar att vara i centrum. Hon har bra föremålsintresse och älskar att kampa.

 Iris är min första brukshund och hon har fått stå pall för många misstag och lyckanden. Jag brukar säga att jag fortfarande inte har lärt mig att träna hund för hon har alltid bara gjort det jag har bett henne om. Ett exempel var när vi skulle starta våran första lydnadsklass 1 och jag fem minuter innan träningen kom på att vi inte har tränat att hon skulle sitta i halterna och inte stå. Vi körde det ett par gånger och på tävlingen så satt hon alla gånger. Vad man än har gjort med denna hunden så gör hon allt för att försöka göra rätt.

Iris var även den hunden som vi började våran ”vallningskarriär” med. Hon prövade vallning första gången vid 4 månaders ålder och var redan då väldigt intresserad. Hon har god förmåg att alltid få alla djuren med sig och flyttar på de trögaste baggarn men hon är aldrig någonsin dum mot djuren. Planen är att det blir en nöt kurs till sommaren -14.

 

DSC_0099DSC_0148iris på språng

 

 DSC_0116 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s